Комунальне некомерційне підприємство
"Гадяцька міська центральна лікарня"
Гадяцької міської ради
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Лікар-терапевт Анатолій Михайлов про вітаміни, самолікування, народні методи та Covid-19

Дата: 30.03.2021 11:45
Кількість переглядів: 163

На зображенні може бути: 1 особа«Не тільки в лимонах багато вітаміну С. От, на мою думку, найбільше його містить болгарський перець. У всіх продуктах, де є «кислинка», міститься вітамін С»

✏️«Я – за полівітамінні комплекси. І вважаю, що їх треба вживати від осені – до весни. Одного разу я провів такий собі експеримент. Під час епідемії грипу, працюючи у поліклініці, давав вітаміни пацієнтам. Із 20 людей – 2 захворіли грипом, але перенесли його в легкій формі, а 18 – не захворіли взагалі»

✏️«Вітаміни можна приймати самостійно. Протипоказань до них майже немає. Лише індивідуальне несприйняття – алергії тощо. Тоді треба консультуватися з лікарем».

✏️«Для дітей беріть аскорбінки. Звичайні «ревітки»

✏️«Чи дієві зараз народні методи лікування? Хіба що в комплексі. Нинішні вірусні захворювання дуже не передбачувані. Спочатку відбувається ураження судин, а тоді на фоні «травмованих» тканин «чіпляються» бактерії, які ускладнюють захворювання. Тому однозначного лікування не можна спрогнозувати».

✏️«Ноги «парить» можна, якщо немає температури. Розтирання робить тільки на спині, на грудях – ні. Не робіть навантаження на серце».

✏️«Нинішня пандемія… Скажу так – добряче хлопці «постаралися». І погано те, що в нас немає імунітету на цю хворобу».


« повернутися

Вхід для адміністратора