Комунальне некомерційне підприємство
"Гадяцька міська центральна лікарня"
Гадяцької міської ради
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Який термін дії електронного направлення?

Дата: 09.06.2021 09:17
Кількість переглядів: 174

 Пацієнту лікар виписує направлення, коли його проблема потребує залучення вузького спеціаліста, додаткових обстежень, процедур чи госпіталізації.

Електронне направлення діє у період впродовж до 1 року. Але пацієнту краще дотримуватись рекомендацій лікаря щодо термінів проходження обстеження чи отримання консультації спеціаліста, на які він направив пацієнта. Така інформація, зокрема, вказана в додатковій інформації в направленні, якщо лікар роздруковує пацієнтові інформаційну пам’ятку.

 В е-направленні не вказується ні заклад, ні лікар, до якого направляють пацієнта, лише код послуги та інформація про заклад і лікаря, який його створив. Місце отримання послуги пацієнт обирає самостійно. В будь-якій лікарні України, яка має контракт з НСЗУ. Але є виняток. Коли відбувається переведення пацієнта на рівні «стаціонар-стаціонар», тоді заклад вказується.

 Є випадки, коли до вузьких фахівців можна звернутися напряму, без електронного направлення. Зокрема, е-направлення не потрібне, якщо пацієнт лікується стаціонарно і має пройти в тій самій лікарні певні обстеження чи консультації. А тут  https://bit.ly/3uxbiik можна прочитати, до яких саме лікарів можна звернутись без направлення.

На зображенні може бути: текст «#япацент який TEPMIH дё е-направлення? нацональна служба здоров'я украёни»


« повернутися

Вхід для адміністратора