Комунальне некомерційне підприємство
"Гадяцька міська центральна лікарня"
Гадяцької міської ради
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Які обстеження безоплатні в межах амбулаторного пакету?

Дата: 09.06.2021 09:37
Кількість переглядів: 354

Розповідаємо про інструментальні дослідження у пакеті “Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах”. Які з них та за яких умов є безоплатними для пацієнта:

 Медичний заклад, який має контракт з НСЗУ за амбулаторним (“Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах”) пакетом, забезпечує для пацієнта проведення необхідних інструментальних досліджень. Але - за умови наявності відповідного обладнання в лікарні та відповідно до профілю надання медичної допомоги. Це такі обстеження як, наприклад:

 рентгенологічні дослідження, в тому числі комп’ютерна томографія;

 магнітно-резонансна томографія;

 сцинтиграфія;

 ультразвукові дослідження, в тому числі із проведенням доплерографії;

 ендоскопічні дослідження - гастроскопія, ректороманоскопія, колоноскопія, артроскопія, гістероскопія, кольпоскопія та ін.;

 функціональні дослідження: ЕКГ, електроенцефалографія (ЕЕГ), спірографія, холтерівське моніторування та ін.;

 офтальмологічні дослідження: офтальмометрія, офтальмоскопія, діоптриметрія тощо.

 Подивитись весь перелік можна на сайті НСЗУ у розділі “Вимоги ПМГ-2021” https://nszu.gov.ua/vimogi-pmg-2021. Переходьте за посиланням, шукайте пункт 10 “Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах”. Далі відкривайте файл під назвою “Специфікація надання медичної послуги”. У вордівському документі побачите весь обсяг медичних послуг, який медичний заклад зобов’язується надавати за договором з НСЗУ.

 Необхідність у відповідних обстеженях визначає саме сімейний або лікуючий лікар, а не пацієнт. Безоплатно інструментальні дослідження можна зробити, маючи електронне направлення лікаря. Далі потрібно обрати лікарню або поліклініку відповідного профілю, у якій є необхідне обладнання, та записатись на обстеження.

 Подивитись, де розташовані лікарні, які працюють за договором з НСЗУ, можна на нашому дашборді https://bit.ly/3or0Qqq. Для цього у фільтрі “Напрям” потрібно обрати “Амбулаторні послуги загального профілю”. Також необхідну інформацію підкажуть у контакт-центрі НСЗУ за номером 16-77.

На зображенні може бути: екран, телефон та текст «#пмг2021 як обстеження безоплатн в межах амбулаторного пакету? 1 нацональна служба здоров'я украёни»


« повернутися

Вхід для адміністратора