Комунальне некомерційне підприємство
"Гадяцька міська центральна лікарня"
Гадяцької міської ради
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Гастроскопія. Безоплатні послуги

Дата: 22.07.2021 10:40
Кількість переглядів: 167

Езофагогастродуоденоскопія, або гастроскопія – не найприємніше, але найінформативніше обстеження, яке дає можливість оцінити стан стравоходу, шлунку та дванадцятипалої кишки. Обстеження проводять за допомогою ендоскопа, який вводять через ротову порожнину. По завершенню обстеження пацієнт отримує консультативний висновок лікаря-ендоскопіста та подальші рекомендації.

Езофагогастродуоденоскопія входить до списку пріоритетних послуг, оскільки дозволяє виявити онкозахворювання стравоходу, шлунка і дванадцятипалої кишки на ранніх стадіях. Дослідження повністю безоплатне для пацієнтів. Розповідаємо, що входить до безоплатної послуги:

  • Консультація ендоскопіста та анестезіолога перед дослідженням.
  • Діагностична гастроскопія для візуального огляду стравоходу, шлунку та дванадцятипалої кишки крізь ротову порожнину без або з проведенням ендоскопічних маніпуляцій.
  • Біопсія (за потреби).
  • Знеболення та/або обов’язкове анестезіологічне забезпечення.
  • Гістологічне дослідження взятого матеріалу.
  • Аналіз та опис результатів обстеження.
  • Запис результатів обстеження на цифровий носій.


 Щоб пройти таке ендоскопічне дослідження пацієнт повинен мати направлення від свого сімейного лікаря, терапевта або лікуючого лікаря.

 Де зробити езофагогастродуоденоскопію безоплатно:
 У 631 медичному закладі України: з них, 34 - приватний та 4 – ФОП.

Щоб знайти потрібний заклад, зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Або відкрийте дашборд НСЗУ "Укладені договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій". На карті з деталізацією за групами послуг у полі «Група послуг» вгорі праворуч оберіть езофагогастродуоденоскопію https://cutt.ly/rmOxCaK. В інших полях аналогічно можна обрати розташування, форму власності чи назву закладу.

На зображенні може бути: текст


« повернутися

Вхід для адміністратора