Комунальне некомерційне підприємство
"Гадяцька міська центральна лікарня"
Гадяцької міської ради
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Як отримати електронний рецепт на інсулін? Покрокова інструкція

Дата: 17.11.2021 13:50
Кількість переглядів: 253

1. Зверніться до ендокринолога, який складе ваш індивідуальний план лікування і додость його в електронну систему охорони здоров’я. В плані лікування ендокринолог зазначає тип інсуліну, який потрібен саме вам, дозування тощо. На основі цієї інформації генерується електронний рецепт. 

2. Перший електронний рецепт на інсулін виписує ендокринолог. З 1 жовтня паперові рецепти ендокринологи не виписують. Якщо ви маєте на руках паперовий рецепт, виписаний до 30 вересня, ліки за ним можна було отримати до 31 жовтня. З 1 листопада отримати інсулін можна лише за електронним рецептом. 

3. Сімейний лікар також може виписувати рецепти на інсулін на основі плану лікування, який створив ендокринолог. Однак сімейний лікар не може змінювати план лікування. Тому якщо потрібно змінити дозування чи тип інсуліну — зверніться до ендокринолога. Повторний е-рецепт можна отримати без візиту до сімейного лікаря чи ендокринолога — по телефону. Але перед цим формат дистанційних комунікацій потрібно узгодити з лікарем. 

4. Коли лікар випише електронний рецепт — ви отримаєте повідомлення на ваш мобільний телефон з 16-значним номером рецепта та 4-значним кодом підтвердження. 

5. Виберіть зручну для вас аптеку, яка має договір з НСЗУ на видачу інсулінів. 
Знайти аптеки допоможе мапа з аптеками на дашборді НСЗУ: https://bit.ly/3eKd86S. В лівому крайньому стовпчику виберіть потрібну вам область, населений пункт та у вікні “Тип договору” — інсулін безоплатно або з доплатою. З самого низу поставте галочку “ТАК” у пункті “Є відпущені”. Карта покаже вам перелік аптек, де можна отримати інсуліни. 
Або шукайте аптеку з наліпкою “+Інсуліни”.
Також про найближчу аптеку можна запитати у оператора контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

6. Завітайте до обраної аптеки. Назвіть співробітнику аптеки номер електронного рецепту та код підтвердження чи покажіть смс. Отримуйте інсулін безоплатно або з доплатою.  
(Отримає пацієнт препарат інсуліну безоплатно чи з доплатою, залежить від категорії пацієнта, який потребує інсулінотерапії, та типу і форми випуску препарату інсуліну.  Категорію пацієнту встановлює ендокринолог). 

7.У випадку, якщо у вас немає телефону. Лікар, який виписує вам електронний рецепт, може роздрукувати рецепт на папері. Саме його і показуйте співробітнику аптеки. 

8. Якщо в аптеці немає потрібного типу інсуліну, то його можна замовити. Це безоплатно. Аптека не має права відмовити вам у цій послузі, оскільки вона підписала договір з НСЗУ. Або ж зверніться до іншої аптеки. Якщо вам відмовили, зверніться до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.


« повернутися

Вхід для адміністратора