Комунальне некомерційне підприємство
"Гадяцька міська центральна лікарня"
Гадяцької міської ради
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Чи можна отримати рецепт на "доступні ліки" дистанційно?

Дата: 24.01.2022 09:13
Кількість переглядів: 284

Возможно, это изображение в мультипликационном стиле (текст «#доступнлки чи можна отримати рецепт на <<доступн лки"> дистанцйно? нацональна служба здоров'я украйни 白 ukaid USAID р»)

Якщо ви приймаєте “Доступні ліки”, то знаєте, що новий електронний рецепт варто отримувати заздалегідь, не чекаючи, поки препарат закінчиться. Нагадуємо, що у разі хронічного чи затяжного захворювання або необхідності продовжити лікування за вже визначеною схемою, е-рецепт можна отримати дистанційно. Тобто якщо не маєте можливості зайвий раз відвідувати поліклініку, подзвоніть своєму сімейному або лікуючому лікареві.

Обов’язково узгодьте з вашим терапевтом, сімейним лікарем чи педіатром алгоритм дій. Це також стосується і взаємодії із ендокринологом, неврологом та психіатром, якщо мова про “Доступні ліки” при епілепсії, розладах психіки та поведінки, нецукровому діабеті.

Наприклад, дізнайтесь, на який номер та коли телефонувати. Уточніть, чи потрібно записуватись на прийом, подзвонивши в реєстратуру, щоб зарезервувати час, який витратить лікар на створення е-рецепта в електронній системі охорони здоров’я.

Про правила комунікації з лікарями ми писали тут: https://bit.ly/3ocO8fd.

Коли лікар створює е-рецепт в електронній системі охорони здоров’’я, пацієнт отримує смс. Смс містить 16-значний номер рецепту та 4-значний код підтвердження. Цього достатньо для отримання “Доступних ліків” в аптеці.

Нагадуємо, що новий рецепт на той самий препарат “Доступних ліків” може бути виписаний:

  • не раніше ніж за 7 днів, якщо в попередньому е-рецепті курс лікування було встановлено на 21 день та більше;
  • за 3 дні, якщо такий строк є меншим за 21 день.

Тут ми писали, як можна отримати “Доступні ліки” в іншому місті: https://bit.ly/3f5iQTv.

Наразі програма «Доступні ліки» охоплює 354 лікарських засоби. Перелік препаратів можна дізнатися тут: https://bit.ly/3p13V19. А тут ми розповідали, як отримати електронний рецепт: https://bit.ly/37Fv4O5.


« повернутися

Вхід для адміністратора