Як уникнути інфекційних захворювань та харчових отруєнь: поради лікаря-інфекціоніста Гадяцької міської лікарні
"Хто не миє руки до їжі, той миє шлунок після їжі!" - говорить лікар-інфекціоніст Гадяцької міської лікарні Іващенко Н. П.
ЛІТО - це не тільки сонце, засмага та відпочинок! Але й сезон кишкових інфекцій та різних інфікувань гельмінтами
З метою профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь лікар-інфекціоніст рекомендує:
- завжди мити руки з милом перед вживанням та приготуванням їжі;
- вживати ретельно вимиті овочі, фруктита ягоди;
- готувати страви на один прийом ;
- зберігати продукти харчування тільки у встановлений термін;
- не зберігати довго в холодильнику приготовані страви;
- не вживати незнайомі гриби, ягоди та інші рослини;
- не брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні вироби);
- купаючись у водоймах, не ковтати воду;
- обов'язково мити руки після відвідування туалету.
Завжди дотримуватися цих правил.
Слідкувати за тим, щоб діти також дотримувалися цих правил, які частіше потрапляють під ризик кишкових інфікувань та заражень гельмінтами.
З турботою про ваше здоров'я!