Комунальне некомерційне підприємство
"Гадяцька міська центральна лікарня"
Гадяцької міської ради
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Як уникнути інфекційних захворювань та харчових отруєнь: поради лікаря-інфекціоніста Гадяцької міської лікарні

Дата: 05.07.2022 14:34
Кількість переглядів: 171

 

"Хто не миє руки до їжі, той миє шлунок після їжі!" - говорить лікар-інфекціоніст Гадяцької міської лікарні Іващенко Н. П.

ЛІТО - це не тільки сонце, засмага та відпочинок! Але й сезон кишкових інфекцій та різних інфікувань гельмінтами

З метою профілактики інфекційних захворювань та харчових отруєнь лікар-інфекціоніст рекомендує:

- завжди мити руки з милом перед вживанням та приготуванням їжі;

- вживати ретельно вимиті овочі, фруктита ягоди;

- готувати страви на один прийом ;

- зберігати продукти харчування тільки у встановлений термін;

- не зберігати довго в холодильнику приготовані страви;

- не вживати незнайомі гриби, ягоди та інші рослини;

- не брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні вироби);

- купаючись у водоймах, не ковтати воду;

- обов'язково мити руки після відвідування туалету.

Завжди дотримуватися цих правил.

Слідкувати за тим, щоб діти також дотримувалися цих правил, які частіше потрапляють під ризик кишкових інфікувань та заражень гельмінтами.

З турботою про ваше здоров'я!


« повернутися

Вхід для адміністратора