Комунальне некомерційне підприємство
"Гадяцька міська центральна лікарня"
Гадяцької міської ради
Міністерство охорони
здоров'я України
 

11 квітня - Всесвітній день боротьби з хворобою Паркінсона.

Дата: 11.04.2023 14:23
Кількість переглядів: 44

На зображенні може бути: одна або кілька осіб

11 квітня – Всесвітній день боротьби з хворобою Паркінсона, який проводиться за ініціативою Всесвітньої організації охорони здоров’я і покликаний підвищити інформованість суспільства про це захворювання

Хвороба Паркінсона, викликається смертю нервових клітин і є одним з найбільш поширених нейродегенеративних захворювань в світі, істотно знижує якість життя. Вона не є смертельною.

Близько 10 мільйонів людей на нашій планеті страждають від хвороби Паркінсона.

Згідно зі статистикою МОЗ, в Україні зареєстровано понад 23 000 людей із хворобою Паркінсона. Кожного року про цей діагноз дізнаються від лікарів близько 2500 українців.

В нашому районі зареєстровано 14 пацієнтів, які страждають на хворобу Паркінсона.

Сьогодні хвороба Паркінсона має чи не найбільші темпи поширення з-поміж неврологічних захворювань.

Втрата нервових клітин у мозку призводить до чотирьох ключових моторних симптомів: тремор рук і ніг в стані спокою, ригідність і скутість верхньої частини тулуба, сповільненість рухів і порушення координації, а також контролю рухів.

Основні ознаки хвороби полягають в тремтінні рук, сповільненості рухів, скутості, болях, порушеннях рухової динаміки і психіки. Крім 4 ключових моторних симптомів хвороба Паркінсона також супроводжується і немоторними ознаками начебто болів, проблем зі сном, запорів, проблем із сечовипусканням, запаморочень, порушень мови, депресій, тривожних станів і втоми.

Бережіть себе!


« повернутися

Вхід для адміністратора