Комунальне некомерційне підприємство
"Гадяцька міська центральна лікарня"
Гадяцької міської ради
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Як отримати "Доступні ліки" пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями.

Дата: 08.06.2023 16:13
Кількість переглядів: 48

На зображенні може бути: 1 особа та сердечко

З 6 по 13 червня триває Всесвітній тиждень серцевого ритму.

Хочемо нагадати пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями як отримувати «Доступні ліки».

Спочатку необхідно відвідати лікаря, який встановить діагноз та призначить відповідне лікування. Це може бути сімейний лікар, з яким укладена декларація, кардіолог або терапевт.

Зверніть увагу!

Внутрішньо переміщені особи мають право звертатись по медичну допомогу до будь-якого іншого сімейного лікаря чи терапевта, з якими декларації немає.

Сімейний лікар або терапевт випише електронний рецепт (або паперовий - якщо в цьому є необхідність чи проблеми з електропостачанням) на підставі обстежень та діагнозу.

В рецепті лікар вкаже міжнародну непатентовану назву препарату (МНН).

З рецептом можна звернутися в будь-яку аптеку, незалежно від місця реєстрації.

Головна умова – наявність договору з НСЗУ. Впізнати таку аптеку можна за наліпкою “Доступні ліки”. Побачити їх розташування можна на дашборді НСЗУ https://nszu.gov.ua/ “Електронна карта місць відпуску лікарських засобів за еРецептом”. Для цього на другій сторінці у фільтрі “Програма е-рецепту” оберіть - “Доступні ліки”.

Також дізнатися адресу такої аптеки також можна за номером контакт-центру 16-77.

Для отримання ліків, потрібно повідомити працівникові аптеки 16-значний номер рецепта будь-яким доступним шляхом: продиктувати усно, надати роздруковану інформаційну пам’ятку, надати записку із виписаним на неї номером рецепта, показати увімкнений екран свого телефону з відкритим смс-повідомленням тощо.

Фармацевт запропонує наявні лікарські засоби на вибір – спочатку безоплатні, а потім з доплатою. Якщо в аптеці є необхідні ліки, потрібно назвати код підтвердження та отримати потрібний препарат. Якщо у даній аптеці немає потрібного лікарського засобу, його можна замовити або звернутись до іншої аптеки.

Пам’ятайте!

Термін дії рецепту становить 30 днів з дати виписування.


« повернутися

Вхід для адміністратора