Комунальне некомерційне підприємство
"Гадяцька міська центральна лікарня"
Гадяцької міської ради
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Стартував проєкт "Підтримка розвитку реабілітації в громадах України", який реалізує ГО "Медичні лідери"

Дата: 01.09.2023 14:40
Кількість переглядів: 61

Горді повідомити про старт проєкту «Підтримка розвитку реабілітації в громадах України», який реалізує  ГО «Медичні лідери» за підтримки Програми розвитку ООН у межах проєкту «Підтримка реабілітації людей з інвалідністю, спричиненою війною» та за фінансової підтримки урядів Республіки Корея та Німеччини.

Наша мета - стимулювати розвиток якісних, доступних та своєчасних реабілітаційних послуг населенню, з акцентом на людей, які зазнали наслідків війни, через створення успішних реабілітаційних осередків у громадах України.

Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України як серед ветеранів, так і серед цивільного населення, значно збільшилась кількість людей, які мають травми та поранення.

Потреба в розвитку системи реабілітації значно збільшилась, та натомість готовність громад та їхніх медичних закладів створити повноцінну сучасну систему реабілітації, яка мала би на меті відновлення працездатності людини, що зазнала впливу війни, відновити її психологічний стан, реінтегрувати в соціум, залишається на низькому рівні.

Закладами-партнерами ініціативи визначено дві громади - місто Романів, Житомирської області - Романівська Лікарня - та місто Гадяч Полтавської області - Гадяцька міська лікарня.

У межах співпраці плануємо:

 - посилити спроможність медзакладів через консультування мультидисциплінарних реабілітаційних команд та придбання обладнання;

 - провести дослідження думок стейкхолдерів щодо процесу реабілітації людей у громадах для визначення їхніх потреб та можливостей покращення системи реабілітації на амбулаторному рівні;

 - створити інформаційно-навчальний відеокурс-огляд для лікарів першої медичної допомоги щодо послуг реабілітацій;

 - створити успішні кейси з розбудови послуг реабілітації на амбулаторному рівні, провівши широку комунікаційну кампанію, залучивши власників закладів та мешканців двох визначених громад;

 - представити досвід на національному рівні.

Ми прагнемо зробити світ кращим для тих, хто зазнав наслідків війни. І віримо, що наша спільна робота принесе надію та позитивні зміни на шляху їхнього повноцінного життя.

Зі сторінки Facebook ГО "Медичні лідери"


« повернутися

Вхід для адміністратора