Комунальне некомерційне підприємство
"Гадяцька міська центральна лікарня"
Гадяцької міської ради
Міністерство охорони
здоров'я України
 

Коли найчастіше звертаються до дитячого лікаря-ортопеда-травматолога

Дата: 25.03.2024 12:30
Кількість переглядів: 43

Профілактичні огляди у дитячого ортопеда проводяться із раннього віку. До року дитина повинна відвідати ортопеда 3 рази. Це дозволяє вчасно встановити можливі патології розвитку опорно-рухового апарату.

Найрозповсюдженішими проблемами у цьому віці є дисплазія кульшових суглобів, відсутність зачатків ядер окостеніння та кривошия. В 90% випадків ці захворювання можна подолати, та не допустити їх прогресу. Але для цього необхідно навідуватися до ортопеда, та отримувати рекомендації щодо лікування.

Консультація дитячого ортопеда також потрібна, якщо дитина: почала кульгати, скаржиться на біль у руках та ногах, має різну довжину кінцівок, має порушення постави та ходи, постійно тримає голову нахиленою в один бік, має асиметрію сідничних складок у ранньому віці, скаржиться на біль у спині, швидко втомлюється під час фізичних навантажень.

Консультація дитячого травматолога є необхідною, коли дитина перенесла травму. Якщо є перелом, відкрита велика рана, вивих, можливе довготривале лікування та постійні огляди у дитячого лікаря-ортопеда-травматолога.

Коли найчастіше звертаються до дитячого лікаря-ортопеда-травматолога розповідає Поліна Ярошенко - лікар-ортопед-травматолог дитячий Гадяцької міської лікарні.


« повернутися

Вхід для адміністратора