Комунальне некомерційне підприємство
"Гадяцька міська центральна лікарня"
Гадяцької міської ради
Міністерство охорони
здоров'я України
 

05 Квітня, 2024 р., 08:21
Щиро дякуємо благодійній організаії Пацієнти України за сучасний портативний відеобронхоскоп.
04 Квітня, 2024 р., 10:08
Про що чоловіки соромляться говорити?
02 Квітня, 2024 р., 14:47
Щорічно 2 квітня відзначається Всесвітній день поширення інформації щодо проблеми аутизму (World Autism Awareness Day).
29 Березня, 2024 р., 09:01
Регулярні профілактичні медичні обстеження є важливим кроком у збереженні жіночого здоров'я.
28 Березня, 2024 р., 10:57
Відгук пацієнтки, яка лікувалася в акушерсько-гінекологічному відділенні та працівниці, акушерки пологового відділення з 1967 по 2004 р. р. Бажаємо Валентині Кириченко міцного здоров’я, довголіття, мирного неба та гарних спогадів про акушерсько-гінекологічне відділення.                                                                                                                                                                                                                  Повчала мене мама Як думати і світ пізнавати. На зло добром віддавати, людей шанувати. «Постарайся, дочко, все любити,  Усьому навчатись, Все уміти, знати, не лінитись». Так і було. Я старалась, У пригоді стали мамині поради. Не знала спочинку Ні днями, ані темними ночами,  Бо роботу таку мала, якої навчалась. Ще казала мені мама, Що саме головне в світі - це дитина. То й вибрала я для себе допомогти їй родитись. Народились люди На світ Божий з криком, Крик той, щастя матері почути. Ці маленькі голосисті дітки-немовлята, Сонечка любові, мамині зернята. Радості багато! Ото ж перші руки це мої тримали. Мої руки першими пуповину в’язали. Ту жіночку, що пологи приймає, акушеркою назвали. І я, молодим дівчиськом, вміла й розуміла. Більше цінності святої для кожної жінки Не знайти у світі, як її діти. Так, я уміла і знала, що і як сказати. В тяжкі муки породіллі Свої руки підкладати. Я так їх любила цих жіночок ніжних. А вони мені здавались Бо…. Відчувала ту величність, величність таїнства. Що вони носили в своїй середині, Де пульсує їхня кров разом з тим таїнством. Та найбільше те багатство на руках відчути, Пригорнути до грудей  напружних, те дитя тримати. Відчувати прихід сили Й своїм соком білим дитя годувати. Недаремно ж я старалась, я це відчувала. Жінки-породіллі мене шанували. За мою доброту, чуйність казали, люди поважали. А коли самій Бог послав Щастя матір’ю стати, ще більше відчути материнське щастя. Що це значить діти,  Ні словами, ні піснями не може ніхто передати. Любов материнську тільки з серцем виривати. Дихати і чути, як всередині б’ється твоє серце Разом із серцем твого дитяти. І для мене були муки болю- Були найсвятіші, Коли родила синів своїх. Думала, щоб ці болі не забути в світі. Не просила в Бога, щоб мене помилував. Терпіла й стогнала, й щастям це називала. Синочки мої золотії, Як вам це сказати? Божественні Величі Таїнства –  Моє життя, моє серце, вам усе віддати. Ну а потім із роками, з часом сили покидають. Яку долю мені написано небом Треба цінувати. На заміну прийдуть нові люди світ в руках тримати. І вони прийшли Катерина Кравченко, Валентина Сасько, Марина Ярмак, Вікторія Третяк, Світлана Рекута, Наталія Дубовик, Наталія Одинець, Таня Приступа, Вікторія Рудяга, Світлана Дядечко.
27 Березня, 2024 р., 13:48
Продовжуємо знайомити вас із працівниками Гадяцької міської лікарні.  Сергій Гуляр, лікар-інтерн відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Пропонуємо до перегляду інтерв'ю з медичним працівником: "Своє майбутнє бачу в медицині".
26 Березня, 2024 р., 11:16
Епілепсія – це неврологічне хронічне захворювання, що зустрічається у 4-10 осіб на тисячу людей. Воно викликається ураженням сірої речовини кори головного мозку і супроводжується періодично повторюваними судомними нападами, змінами особистості та різними іншими ознаками. При наданні першої допомоги при епілепсії летальний результат наступає вкрай рідко.
25 Березня, 2024 р., 12:30
Профілактичні огляди у дитячого ортопеда проводяться із раннього віку. До року дитина повинна відвідати ортопеда 3 рази. Це дозволяє вчасно встановити можливі патології розвитку опорно-рухового апарату.

Вхід для адміністратора